Nieuws

Boomfeestdag 2016

Gepubliceerd op 30 maart 2016

Educatietuin Floriande officieel geopend door wethouder Tom Horn

Tijdens de Nationale Boomfeestdag op 16 maart is de Educatietuin Floriande officieel geopend door wethouder Tom Horn. De Educatietuin is een initiatief van NMCX, de gemeente Haarlemmermeer en welzijnsorganisatie MeerWaarde. Tijdens de opening plantten leerlingen verschillende bomen, struiken en vaste planten aan in deze tuin.

 

Waarom een Educatietuin?

NMCX Centrum voor Duurzaamheid wil leerlingen de gelegenheid geven om natuur te beleven in eigen omgeving. Voor kinderen is een groene schoolomgeving en contact met de natuur namelijk zeer belangrijk voor zowel de psychische als de lichamelijke ontwikkeling. Naast de bestaande Wijktuin Floriande is daarom een educatieve tuin ingericht voor de nabijgelegen scholen. Het is de bedoeling dat deze tuin in de toekomst beschikbaar is voor basisscholen om natuureducatie te geven, en voor buitenschoolse opvang centra om een moestuin te onderhouden.

Wijktuin Floriande

Sinds een aantal jaar bestaat de Wijktuin Floriande, een initiatief van Stichting Meerwaarde en de Gemeente Haarlemmermeer. Deze wijktuin is een ontmoetingsplek waar buurtbewoners met elkaar kunnen tuinieren.

Stichting Nationale Boomfeestdag organiseert jaarlijks de Nationale boomfeestdag om meer bossen en bomen te planten in de strijd tegen de CO2-vervuiling. De kinderen van nu zijn de volwassenen van morgen.

Het is daarom belangrijk om kinderen bewust te maken van het belang van bomen in onze leefomgeving. Sinds 1957 planten ruim 100.000 kinderen van basisscholen jaarlijks bomen langs straten en pleinen, in parken en bossen in Nederland.

Meer informatie over de Boomfeestdag en een digitale lesbrief vindt u op www.boomfeestdag.nl