Nieuws

De Bosbouwers vestigen nieuw zwerfafvalrecord

Gepubliceerd op 7 maart 2019

Op woensdag 6 maart ondersteunde NMCX Centrum voor Duurzaamheid een zwerfafvalproject van basisschool De Bosbouwers in Hoofddorp Overbos. Het zwerfafvalproject kende een geweldig eindresultaat. Want de leerlingen verzamelden maar liefst 10.898 stuks zwerfafval rondom hun school. En dat is een record voor een school in Haarlemmermeer en misschien wel in heel Nederland.

Een geweldig resultaat van deze superschoonmaakhelden en volgens organisator Sjaak Veeken het hoogste aantal geregistreerde stukjes zwerfafval dat is opgeruimd in Haarlemmermeer. Dat komt vooral door de gedrevenheid van de kinderen, docenten en ouders.

Dat er zoveel zou worden opgehaald verbaasde zowel docenten als ouders: “Het lijkt eigenlijk best schoon. Nooit gedacht dat je zoveel zwerfafval in Hoofddorp Overbos zou vinden.” De schoonmaakactie was onderdeel van de speciale educatieweken over duurzaamheid, zwerfafval en afvalscheiding. Minder zwerfafval is natuurlijk beter voor mens en dier vindt iedereen op school. Daarom vulden de leerlingen talloze afvalzakken onder het motto: “geen plastic soep op onze stoep”.

Let’s Do it Kids is een initiatief van NMCX voor basisscholen. Sjaak Veeken van NMCX: “Met de workshops Let’s Do It Kids willen wij een leefbare wereld doorgeven aan onze kinderen. Daarom is het belangrijk dat kinderen jong leren dat afval eigenlijk een grondstof is, wat hergebruikt kan worden voor nieuwe producten. Het bespaart nieuwe grondstoffen, energie en geld.”

De Bosbouwers is een actieve school waar samenwerking voor een betere wereld een belangrijk thema is. Sommige docenten proberen zelf al bewust om te gaan met afval en dat mee te geven aan de kinderen. Sommige buurtbewoners riepen bemoedigende woorden en complimenteerden de kinderen dat ze zich zo goed inzetten.

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Sjaak Veeken via sjaak.veeken@nmcx.nl.