Nieuws

De NIEUWE lessen en lesmaterialen voor 2019-2020

Gepubliceerd op 7 mei 2019

Voor het komende schooljaar hebben we naast onze bestaande lessen en lesmaterialen, weer een tiental nieuwe. O.a. inspiratie voor buitenlessen, leren over ons eco-systeem, op ontdekkingstocht gaan en 2 nieuwe educatielocaties. Hieronder het totale overzicht van het nieuwe aanbod:

 

Even d’r uit

Buiten leren is altijd leuk! 100 verrassende buitenopdrachten voor de hele school (van groep 1 t/m 8) op het gebied van taal, rekenen, techniek, filosofie en kunst. Iedere opdracht duurt ongeveer 15 minuten. 

Planeet in actie

Planeet in Actie is een interactieve lessenserie die kinderen en­thousiast maakt over de aarde en de werking van ons ecosysteem. Ze worden zich bewuster over hoe ze de wereld leef­baarder kunnen maken, terwijl ze aan de slag gaan met aardrijkskundige thema’s, zoals: grondstoffen, voeding, klimaat, grond en water. De kinderen kiezen een project waarbij ze iets gaan onderzoeken, ergens mee experimenteren of een challenge aangaan over onderwerpen als recycling, water besparen, plastic flesjes, broeikaseffect en nog veel meer… Tijdens de laatste les pitchen de kinderen per groep hun belangrijkste bevindin­gen tijdens de zogenaamde “Planeet Pitch”. 

Boerderijeducatie Informatieboerderij Zorgvrij

Middenin Spaarnwoude vind je boerderij Zorgvrij. Kinderen en volwassenen kunnen er genieten van het boerenleven. Koeien aaien, geiten borstelen, dat kan er allemaal. Er is ook een avontuurlijk spinnenbos, een speeltuin, een moestuin en een geurtuin. In 2019-2020 worden op deze locatie diverse lessen aangeboden waarop je kunt inschrijven:

Er worden o.a. lessen over voedsel gegeven:

Daarnaast worden er allerlei natuurlessen gegeven, zoals:

Jeugdland Hoofddorp

Naast Jeugdland Nieuw-Vennep kunnen nu ook basisschoolleerlingen in Jeugdland Hoofddorp genieten van de buitenlucht terwijl ze spelen en ontdekken. Het zijn zowel binnen- als buitenactiviteiten zoals, kleuren aanbrengen met natuurlijke kleurstoffen als bieten-, wortel- en bosbessensap, pitrietmandjes weven, huttenbouwen en boogschieten.

Maïsdoolhof Parklanden

Een gaaf maïsdoolhof bij kaasboerderij Van Wees bij Parklanden, Nieuw-Vennep. Al wandelend tussen de meters hoge maïsvelden de uitgang kunnen vinden, lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Wie durft deze uitdaging aan te gaan?

Leskist ‘Kleine beestjes detective’

Kinderen verkennen met deze leskist de directe omgeving van hun school vanuit het perspectief van een pissebed, regenworm of slak. Wat heeft zo’n diertje nodig? Waar leeft dit diertje? Kinderen doen onderzoekjes en kunnen met opdrachtkaarten en materialen een speurtocht doen.

Leskist ‘Ontdekken en onderzoeken’

Blijven alle regelpassen even lang liggen? En groeien mijn bloemzaden beter aan de oost- of aan de zuidzijde van de tuin? Kinderen bedenken vragen die hen bezighouden. Door concrete vragen te stellen krijg je antwoorden. Maar soms is er meer voor nodig. Bijvoorbeeld door een experiment uit te voeren en op onderzoek uit te gaan. Een kist die perfect aansluit bij de 21-eeuwse vaardigheden.

Energy Battle (onder voorbehoud)

De ENERGY BATTLE is een innovatieve besparingswedstrijd. Via een monitoringsysteem krijgen deelnemers gedetailleerde inzage in hun energieverbruik. Door inzage in het energiegebruik, kunnen de scholen goede plannen maken zij hoe energie kunnen besparen. In de Energy Battle zetten we de besparingsresultaten van de deelnemers tegen elkaar af. En zie daar, een wedstrijd is geboren! Tijdens een Energy Battle gaat een groep scholen een jaar lang met elkaar de strijd aan. Het ENERGY BATTLE team ondersteunt bij het uitwisselen van goede ideeën. En dan is de hamvraag- welke school weet de meeste energie te besparen?