Nieuws

De Wilde Stad filmwedstrijd: Is jouw schoolplein een wonderbaarlijk natuurgebied?

Gepubliceerd op 10 november 2017

Voor de nieuwe film De Wilde Stad, die op 5 februari 2018 in premiere gaat, zijn de filmmakers twee jaar lang iedere dag bezig geweest om de natuur in de stad te filmen. De makers van deze film dagen kinderen van basisscholen uit om een mooie natuurfilm van de dieren en planten op hun eigen schoolplein te maken!

Het leukste, spannendste en mooiste filmpje wordt bij de grote finale en prijsuitreiking in de bioscoop op het grote scherm vertoond. De hoofdprijs is 500 euro voor de winnende film, beschikbaar gesteld door de provincie Noord-Holland. Als je bent uitgekozen door de jury mag je met je hele klas bij de officiële kinder-premiere van De Wilde Stad op woensdag 24 januari aanwezig zijn.

De filmwedstrijd loopt tot en met 22 december 2017. Wil je meedoen met je klas, je school of zelf aan de slag? Kijk voor de voorwaarden en tips op De Wilde Stad

 

PS: Bij de film is een leuk, afwisselend, interactief lespakket ontwikkeld voor groep 4, 5 en 6 van het basisonderwijs, met clips op basis van beelden uit de film. Met de clips, lesbrieven en werkbladen kun je in de klas aan de slag maar het leukste is natuurlijk om zelf naar buiten te gaan. In het lesmateriaal van De Wilde Stad staan opdrachten waarvoor je niet ver van huis of school hoeft te gaan. De Wilde Stad begint al op het schoolplein. Kosmonaut Andre Kuipers stelt in gesprek met stadsecologen Geert Timmerman en Anneke Blokker bij iedere les in een clipje een ‘filosofische’ vraag over de natuur in de stad. Kijk voor meer informatie op De Wilde Stad in de klas.