Nieuws

Fleurs metermoestuin

Gepubliceerd op 13 februari 2015

Basisscholen die geen ruimte hebben voor een schooltuin kunnen toch met de leerlingen genieten van het zelf kweken en oogsten van groente en fruit. NMCX biedt vanaf nu Fleurs Metermoestuin aan, een tuintje in plantenbakken op het schoolplein.

Fleurs Metermoestuin

Fleurs Metermoestuin is een kleine tuin in houten plantenbakken van elk een vierkante meter. De bakken kunnen vrijwel overal neergezet worden, bijvoorbeeld op het schoolplein of langs een pad. Er zit aarde bij, compost, zaaigoed en plantgoed. In de lerarenhandleiding staan opdrachten rond het kweken van de planten en ook leuke rekenopdrachten.

Meedoen?

Scholen in de gemeente Haarlemmermeer die mee willen doen met Meermoestuinen of Fleurs Metermoestuin kunnen zich nu inschrijven. Voorafgaand aan het schooltuinseizoen organiseert NMCX een informatiemiddag voor leerkrachten en begeleiders. Voor beide projecten wordt van de scholen een kleine bijdrage gevraagd, naast de bijdrage van de gemeente Haarlemmermeer. Het aantal scholen dat mee kan doen is beperkt, dus wees er snel bij. Dit kan bij Ingrid Sjerps, info@nmcx.nl.