Nieuws

Fruit Your World

Gepubliceerd op 18 februari 2016

Iedere groep van Obs De Zevensprong krijgt een eigen fruitboom

In Rijsenhout is een mooi initiatief gestart! OBS De Zevensprong speelt hierin een belangrijke rol. De Stichting Fruit Your World, bedacht door Janpeter Eilander, inwoner van Rijsenhout, heeft het idee opgevat dat de wereld vriendelijker, mooier en gezonder wordt door op zoveel mogelijk plaatsen op de wereld een fruitboom te planten. Het begin van de wereld is in dit geval het dorp Rijsenhout! De eerste exemplaren van deze bomen zijn al  geplant door leerlingen van  De Zevensprong, samen met de wethouder J. Nederstigt in het nieuwe Geniepark.

Groep 5 van obs De Zevensprong plant een fruitboom in Geniepark

De kinderen van groep 5 hebben op deze dag al een eigen fruitboom gekregen. Deze boom staat in het Geniepark en de kinderen hebben “contact” met hun boom. Dit vinden wij als school een fantastisch initiatief.

 

Elke groep verzorgt zijn eigen fruitboom

Mede daarom gaan wij voor elke groep op school, samen met de Stichting Fruit Your World, een fruitboom planten naast de school. Elke groep krijgt zijn eigen fruitboom. De verzorging van de boom wordt gedaan door de kinderen en ook de oogst gaat naar de kinderen van de groep. De groep houdt de eigen fruitboom de hele basisschoolperiode. Als de kinderen na groep 8 van school gaan wordt de boom doorgegeven aan de nieuwe groep 1. Bij het verlaten van de school krijgen de kinderen een ent van hun eigen fruitboom, die de kinderen dan weer zelf kunnen planten.

 

De kinderen van groep 5 zijn al heel enthousiast over hun fruitboom. Janpeter is een aantal keer in de klas geweest en de boom heeft zelfs een mail gestuurd aan de kinderen!

 

Een groot aantal kinderopvangorganisaties die deel uitmaken van het ‘Kind in Rijsenhout overleg, zijn inmiddels zeer enthousiast over Fruit Your World en nemen hieraan deel. Dit zijn:

CBS Immanuel, Kkinderdagverblijf De Gremlins, Peuterspeelzaal  ’t Roefje,

Buitenschoolse Opvang De 7klapper (SOKS).

 

De eerste fruitbomen worden binnenkort geplaatst bij OBS De Zevensprong en het gaat niet lang duren voordat overal in Rijsenhout fruitbomen staan. De kinderen zijn hierin onze  ambassadeurs.

Wilt u nog meer weten over de plannen zijn kijk dan op de site:www.fruityourworld.org