Nieuws

Gratis naar film De Wilde Stad

Gepubliceerd op 16 januari 2018

EMS FILMS en de Provincie Noord-Holland nodigen jullie uit voor de speciale scholen-première van de film De Wilde Stad. Na de succesvolle natuurfilms De Nieuwe Wildernis en Holland, Natuur in de Delta is er nu het derde deel in de door Mark Verkerk geregisseerde trilogie over de Nederlandse natuur.

Op woensdagmiddag 24 januari om 15 uur gaat de film speciaal voor scholen in première in Pathé Haarlem. Graag nodigen we jullie uit voor deze bijzondere middag. Er zijn een beperkt aantal plaatsen voor klassen/scholen. Dus meld je snel aan. Vol is vol! Die middag gaan we ook de winnaar van de De Wilde Stad filmwedstrijd bekendmaken. Die ontvangt de prijs uit handen van Adnan Tekin. Aanmelden van scholen kan bij: ignas.vanschaick@emsfilms.com. U ontvangt in uw bevestiging en de praktische informatie over de ontvangst en het programma.

De Wilde Stad schetst een beeld van de stad vanuit een totaal nieuw perspectief, dat van de vaak door de mens onopgemerkte inwoners, de vele wilde dieren en planten die de stad bevolken. Een meeslepende film over het ongetemde dierenrijk in een urban jungle.

Een film met verrassende plotwendingen gezien door de ogen van de avontuurlijke stadskat, Abatutu. Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijk om in te leven als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, ze is natuur. De forenzende patatmeeuw en de vinexvos zijn minstens zo wild en bijzonder als de zeehond en de panda.

Met de stem van Martijn Fischer. De muziek is in samenwerking met Topnotch samengesteld. Met nummers van onder andere Thijs Boontjes, Sef, Manke Nelis, My Baby, Spinvis en The Kik.