Nieuws

Inspiratie Manifestatie 2018

Gepubliceerd op 8 oktober 2018

Afgelopen 2 oktober vond op IKC Wereldwijs te Hoofddorp de 5e Inspiratie manifestatie plaats. Deze bijeenkomst vóór en dóór basisscholen biedt inspiratie en ondersteuning voor verduurzaming van zowel schoolgebouw en -omgeving als het lesprogramma.

Na een plenaire introductie kon er inspiratie opgedaan worden bij een nieuwe en vernieuwde workshops: “Vooruit met waterstof”, “WildeXperience”, “Wonderwel”, “Voedseleducatie”, “Klimaatadaptatie”, “Energie uit de zon”, “Wormenhotel”, “Afvalscheiding” & “Even d’r uit”. Tussen de workshops door was er gelegenheid om te genieten van een heerlijk verzorgd buffet door Bio-express.   

Tijdens het buffet werd een van de duurzame aangevulde Groene Koffertjes door Arjanne Lagendijk, directeur NMCX Centrum voor Duurzaamheid uitgereikt aan Adrienne van Beinum van basisschool IKC De Lente uit Abbenes. De inhoud van elk koffertje is verschillend, omdat scholen met de ontvangst van de koffer, het verzoek krijgen de koffer aan te vullen. Elk idee, elke tip, elke ervaring en elk resultaat van een mooi project wordt aan de koffer toegevoegd. Dit kan van alles zijn dat te maken heeft met verduurzaming van het schoolgebouw en plein (de Campus), het onderwijs (Curriculum) of de omgeving (de Community). En het moet vooral laten zien hoe groen, gezond, prettig en duurzaam de scholen zijn of gaan worden!  

“Ik ben blij dat ik ben geweest! Ik heb door deze manifestatie weer zoveel inspiratie om met m’n school aan de slag te gaan - Wendy Splinter, directeur de ster