Nieuws

Inspiratiekoffers Groene Kapstok uitgewisseld

Gepubliceerd op 5 december 2017

De Duurzame Inspiratiekoffertjes van de Groene Kapstok, die zijn uitgedeeld op de Inpiratie Manifestatie in september, zijn cadeaus met een veranderend karakter. De inhoud is variabel, omdat scholen met de ontvangst van de koffer, het verzoek krijgen de koffer aan te vullen. Elk idee, elke tip, elke ervaring en elk resultaat van een mooi project wordt aan de koffer toegevoegd. Dit kan werkelijk van alles zijn, als het maar verbinding heeft met het schoolgebouw (de Campus), het onderwijs (Curriculum) of de gemeenschap (de Community). En het moet vooral laten zien hoe groen, gezond, prettig en duurzaam de scholen zijn of gaan worden! 

Om de circa 6 schoolweken wordt de koffer overgedragen aan de volgende school. Ook de schoolbesturen ontvingen een eigen doorgeefkoffer. Op deze manier blijft de inzet om basisscholen te verduurzamen een actueel thema op de onderwijsagenda van Haarlemmermeer.

Recent is één van de inspiratiekoffers overgegaan van RKBS Klippeholm naar Sterrenschool Bikube:

NMCX ontvangt graag foto's en verhalen van de overdracht voor de website of plaats ze zelf op de Facebookgroep Groene Kapstok

 

Contact: groenekapstok@nmcx.nl