Evenement

Kinderen vliegeren mee op windenergie

Gepubliceerd op 6 oktober 2016

Kinderen vliegeren mee op windenergie tijdens de WindXperience

Woensdagmiddag 12 oktober 2016, in de week van de duurzaamheid, vindt er in PARK 21 in Nieuw-Vennep een vliegerfestival plaats voor leerlingen van basisscholen uit Haarlemmermeer.

12 Klassen, van 7 basisscholen, doen mee aan deze eerste editie.

NMCX Centrum voor Duurzaamheid en Coöperatieve Windenergievereniging Meerwind brengen met dit festival windenergie op een speelse manier onder de aandacht bij jongeren.

 

 

Het vliegerfestival

In de twee weken voorafgaand aan het festival kregen de leerlingen van groep 7 en 8 een workshop waarbij ze hun eigen vlieger hebben gemaakt en meer te weten komen over duurzame energie.

Op de dag zelf zullen circa 200 kinderen met hun ouders en docenten aanwezig zijn om de vliegers in de lucht te tonen. Alle kinderen hebben hun duurzame droom opgeschreven die ze met de vliegers mee de lucht insturen.

Naast de wedstrijd is er een informatiemarkt voor kinderen, docenten en ouders.  Aan het einde van de middag zal de jury bekendmaken welke school heeft gewonnen. Ook worden er individuele prijzen uitgedeeld aan de mooiste en beste vliegers op het festival.

De winnende school dingt mee naar de hoofdprijs: een bezoek aan het Eneco Windlab in Amsterdam!

Lesbrief over windenergie en vliegeren

NMCX heeft over dit onderwerp ook een lesbrief ontwikkeld voor leerkrachten van groep 1 t/m 8. Met deze gratis te verkrijgen lesbrief wordt een handreiking gedaan om in de klas aandacht te besteden aan windenergie en vliegeren. Onderwerpen die in de lesbrief naar voren komen zijn onder andere het verband tussen wind en energie, de verschillende energiesoorten, het belang van energie en de mogelijkheden om energie te besparen. De lesbrief bevat ook een handleiding voor het maken van een vlieger.

Programma informatie

Het festival vindt plaats op woensdag 12 oktober van 13.00 uur tot 16.00 uur, op PARK 21.

Programma Wind festival

13.00 uur        Ontvangst

13.15 uur        Scholen presenteren hun vliegers aan de jury (foto moment)

13.30 uur        Power Kite demonstratie door First Choice Events

14.00 uur        Speech Bert van Noord, voorzitter Meerwind

14.10 uur        Vliegerwedstrijd (fotomoment)

15.45 uur        Prijsuitreiking (foto moment)

16.00 uur        Einde

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Rudy Klaassen, projectleider NMCX, via rudy.klaassen@nmcx.nl of via 06-10883184

Dirma Nagelhout, PR Meerwind, via PR@Meerwind.nl of 06-12380085.

Aanvullende informatie:

Lesbrief: Vlieger mee op Wind Energie
Voor alle scholen en voor alle leerjaren biedt NMCX een lesbrief aan om concreet aan de slag te gaan met windenergie. Download het materiaal op Lesbrieven vlieger mee op Wind Energie   

Coöperatieve Windenergievereniging Meerwind

Meerwind streeft ernaar op een correcte manier bij te dragen aan de totstandkoming van een duurzame energievoorziening in Nederland. Voor iedereen die daar nu gebruik van maakt, maar zeker ook voor de generaties na ons. In1989 opgericht,ruim 25 jaar later produceren wij elektriciteit voor circa 2.400 huishoudens met onze drie windturbines langs de A4 bij knooppunt Burgerveen, (ter hoogte van Nieuw-Vennep). Meer informatie op www.meerwind.nl

Het windlab van Eneco
Kijk voor meer informatie op: http://windlab.eneco.nl/