Nieuws

Kinderraadsleden planten bomen in PARK21 en Rijsenhout

Gepubliceerd op 26 januari 2018

Met het planten van bomen en het opruimen van zwerfvuil in PARK21 en in Rijsenhout is op vrijdag 19 januari het eerste voorstel van de kinderraad, Flora Fauna Actie, uitgevoerd. De kinderraadsleden gingen zelf aan de slag, hierbij geholpen door kinderburgemeester Merel Breur en wethouder John Nederstigt. De organisatie is in handen van NMCX Centrum voor Duurzaamheid.


Kinderen en wethouder John Nederstigt steken de handen uit de mouwen in PARK21. Foto: Jur Engelchor.

Flora Fauna Actie

Op twee locaties werden bomen geplant en zwerfafval opgeruimd. Kinderraadsleden van de Antoniusschool in Nieuw-Vennep plantten fruit- en notenbomen bij de biologische moestuinen, gelegen op de hoek tussen de IJweg en de Nieuwe Bennebroekerweg, vlakbij het Klimpark. Later op de ochtend gingen de kinderraadsleden van De Zevensprong en De Immanuelschool uit Rijsenhout aan de slag aan de Rijshornstraat, ter hoogte van nummer 185.

Als de bomen zijn geplant en de kinderen klaar zijn met scheppen in de koude, glibberige grond, is het tijd om even uit te blazen. Bij het houtvuur is er warme chocolademelk. En aan het gejoel te horen valt die na zo’n geslaagde ochtend in goede aarde. Na het bomen planten, ruimden de kinderen ook nog zwerfafval op.

 


Het voorstel van de kinderen planten ze zelf in de grond in Rijsenhout. Foto: Jur Engelchor.

Tot de plannen van de leerlingen behoort ook de invulling van meer natuurspeelplaatsen. Deze worden later in het voorjaar aangelegd, op het Tjalkplein in Rijsenhout en aan de Kalslagerring in Nieuw-Vennep.

Dag van de kinderraad

Op 5 april 2017 vond de eerste dag van de kinderraad plaats. Deelnemers waren de groepen 7 van basisscholen De Zevensprong en De Immanuelschool uit Rijsenhout en de Antoniusschool uit Nieuw-Vennep. Iedere school heeft een eigen voorstel voorgedragen. De volgende dag van de kinderraad vindt op 11 april aanstaande plaats, dan wordt ook de nieuwe kinderburgemeester gekozen.

 

Het hele artikel vindt u terug op de website van gemeente Haarlemmermeer.