Nieuws

Luchtzuiverend tapijt in de school

Gepubliceerd op 18 februari 2016

Lucht zuiverend tapijt in de school, met Desso tapijt

Desso heeft een tapijt ontwikkeld dat de lucht zuivert. De Desso-technologie in het tapijt vangt fijnstof op zonder gebruik te maken van chemische hulpmiddelen. De hoge pool bestaat uit zeer dun garen (DESSO AirFiltersTM), dat de kleinste deeltjes fijnstof kan opvangen en vasthouden.

Het grovere stof wordt opgevangen in het dikkere garen van de lage pool (DESSO DustCollectorsTM). De open structuur van het product zorgt ervoor dat het stof eenvoudig kan worden verwijderd voor een optimale werking van de filteringsfunctie van het tapijt.

Leerlingen dragen sokken in de klas en stofzuigen hun eigen lokaal

Openbare basisschool De Zwanebloem heeft het Desso tapijt in de school en is zeer enthousiast hierover. Juf Nanda van groep 5: "Sinds een paar jaar heeft een aantal lokalen op basisschool De Zwanebloem in Zwaanshoek het Desso tapijt. We vinden het heerlijk. Goede akoestiek zorgt voor rust. De kinderen dragen in de klas sloffen of sokken en stofzuigen zelf de vloer na afloop van de les. Bij de kleuters kan er heerlijk op de vloer gespeeld worden. Kortom, wij zijn er blij mee en hopen volgend jaar in alle lokalen deze vloerbedekking te hebben."