Nieuws

Nationale Boomfeestdag 2019

Gepubliceerd op 18 januari 2019

Op woensdag 13 maart vindt de Nationale Viering Boomfeestdag plaats in Haarlemmermeer! We vieren dit graag met 350 Haarlemmermeerse basisschoolkinderen van groep 6 of een combinatieklas van 5/6, onze burgemeester, de commissaris van de Koning en vele anderen. Voor deze feestelijke dag nodigen we zowel landelijke als lokale pers uit. Op landgoed Kleine Vennep in Nieuw Vennep gaan de kinderen deze woensdag bomen planten, maar ze krijgen daarnaast ook een mooi educatief programma aangeboden. De Boomfeestdag start om 08.45 uur en duurt tot 14.30 uur.

Kinderen in gesprek met politici

Het volledige programma houden we nog even geheim, maar het belooft een heel leuke en leerzame dag te worden. De kinderen gaan in ieder geval met belangrijke politici in gesprek over het klimaat, zodat deze politici de ideeën en oplossingen van de kinderen mee kunnen nemen in de Klimaattafels. Het is voor het eerst dat kinderen op deze manier mee kunnen praten over het klimaat. Vooraf komt het Nederlands debat instituut op jouw school langs om dit met de kinderen voor te bereiden.

Meld jouw school nu aan!

Je kunt jouw groep (5/)6 aanmelden om mee te doen aan dit feest voor de NATUUR! Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 1 februari via ingrid.sjerps@nmcx.nl. Geef daarbij duidelijk aan om welke school en klas het gaat en hoeveel kinderen het zijn. De plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij! Je hoort maandag 4 februari of jouw groep geselecteerd is om bij de Nationale Viering aanwezig te zijn. Naast de leerkracht als begeleider voor de gehele klas vragen we om per 10 kinderen een begeleidende ouder mee te nemen. Vanuit de organisatie zijn ook programmabegeleiders aanwezig.

Geselecteerd en dan?

We zullen samen met jou kijken hoe we het vervoer van en naar de locatie op een veilige manier regelen. Indien nodig verzorgen wij busvervoer. Op woensdag 13 februari van 14.00 uur tot 16.00 uur is een verplichte docentenbijeenkomst voor de leerkrachten in het Raadhuis in Hoofddorp. Tijdens deze bijeenkomst wordt het volledige programma besproken aan de hand van het kinderprogrammaboekje die ook tijdens deze bijeenkomst wordt uitgereikt.