Evenement

Natuurouders gezocht

Gepubliceerd op 6 oktober 2015 t/m 6 nov 2015

Tijdens de workshop Natuurouder, leer je alles over tuinieren met kinderen.

Kinderen de waarde van natuur en gezondheid meegeven en tegelijk lekker tuinieren met kinderen in de schooltuin of Fleurs Metermoestuin.

Voor de workshop Natuurouder worden ouders, grootouders en andere geinteresseerden gezocht.

De Natuurouderworkshop vindt plaats op 6 november, in de ochtend van 9.00 tot 11.30 uur.

Bij NMCX, Centrum voor Duurzaamheid, Wieger Bruinlaan 7 in Hoofddorp.

De cursus is gratis.

Meld je voor 4 november aan bij NMCX, Ingrid Sjerps (ingrid.sjerps@nmcx.nl)

 

Tijdens deze workshop leren de deelnemers hoe ze kinderen kunnen begeleiden om de natuur te ontdekken en over het belang van voedsel en het plezier van het verbouwen ervan. Hoe maak je thuis een eetbare tuin? Hoe zaai je radijs? Deze en nog andere vragen rond tuin en voedsel komen aan de orde.

Doel

Doel van de workshop is kinderen en hun begeleiders bewust van en enthousiast te maken over duurzaamheid en natuur, hun handelingsperspectief te geven en te activeren om deze opgedane kennis thuis en op school te gebruiken.

 

Ook voor scholen zonder moestuin!

Ook als u geen schooltuin of Fleurs Metermoestuin heeft biedt de workshop handvatten aan diegene die op school actief willen zijn in het vergroenen van de schoolomgeving of in het vormgeven van natuur- en duurzaamheidseducatie. In de workshop komen namelijk ook onderwerpen aan de orde als didactiek, werkvormen en materialen. De workshop bestaat deels uit theorie en deels uit een praktisch deel waarin de deelnemers samen een metermoestuin zullen inrichten.