Nieuws

November Bomenplantmaand FruitYourWorld

Gepubliceerd op 1 november 2016

November bomenplantmaand FruitYourWorld

In november worden aan 10 verschillende scholen in totaal 100 bomen gratis geleverd.

9 scholen hebben zich reeds aangemeld. Er is dus nog voor één school ruimte om 10 bomen op en rondom het schoolplein te planten.

Dus meld je snel aan zodat je school nog mee kan doen!

 

 

Hoe gaat de FruitYourWorld plantmaand in zijn werk?

Er zijn geen kosten verbonden aan de aanschaf van de bomen. Afvalverwerkingsbedrijf Meerlanden zorgt voor de compost, en aannemingsbedrijf De Wilde helpt mee met het graven van gaten. Uw school plant zelf de bomen met leerkrachten, ouders en leerlingen. 

Wat is FruitYourWorld ook alweer?

Je kunt nadenken over hoe leuk het zou zijn als je omgeving groener is, maar je kunt ook gewoon een fruitboom planten. FruitYourWorld levert fruitbomen aan iedereen die zijn directe omgeving wil verrijken. Deze fruitbomen zijn gekoppeld aan een mens of groep en via internet aan elkaar verbonden.De kennis die nodig is om mooie opbrengsten te realiseren wordt via het FruitYourWorld platform op internet gedeeld.

Op naar een gezamenlijke fruitboomgaard

Recepten om het fruit te verwerken tot sap, jam, taarten of zelfs tot sambal; alles is deelbaar en brengt mensen tot elkaar.FruitYourWorld helpt ook bij het stichten van buurtgaardjes vol fruitbomen. Samen met je buurtgenoten pluk je de vruchten. Op scholen, bij sportverenigingen, buurttuinen, in openbaar groen of in het park. Je kunt er lessen bij geven, snoeicursussen of een oogstfeest organiseren. Zo komen bewoners met elkaar in contact, en krijgen we een eetbare stad.

Kijk voor meer informatie op www.fruityourworld.org