Nieuws

Opening gezond schoolplein

Gepubliceerd op 14 augustus 2015

Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar, maandag 17 augustus, wordt het gezonde schoolplein bij RK basisschool Klippeholm in Hoofddorp feestelijk geopend. Wethouder John Nederstigt en vertegenwoordigers van Rabobank en Schipholfonds openen rond 10:00 uur samen het plein. Meerdance zorgt voor een sportieve start. De leerlingen komen in sport- of buitenspeelkleren en mogen die dag extra lang buiten spelen.

De school noemt het plein “Ons Gezonde Schoolplein”, en gezond is het. Er zijn maar liefst vier gebieden die uitnodigen tot bewegen en samen spelen. Zo is er een beweegzone, een ontdekzone, een spelzone en een uitgebreide sportzone, compleet met een klim- en klauterparcours en een heuse atletiekbaan.
Aanwinst voor Haarlemmermeer

Aanwinst voor Haarlemmermeer

Behalve een gezond schoolplein is het ook gewoon een leuk schoolplein. Bewegen is natuurlijk al heerlijk op zo’n plein, maar er is ook een plek voor samen uitrusten: de chillzone. Het uitdagende speelplein is een aanwinst voor Haarlemmermeer. Kinderen zijn er ook na schooltijd welkom.

Inzet van velen

Het plein is er gekomen dankzij de inzet van velen. Behalve het onvermoeibare projectteam zijn er uiteraard de ontwerpers van Sieperda architectuur. De Gemeente Haarlemmermeer heeft meegedacht over de ontdekzone en een financiële bijdrage gedaan. Een bijdrage van het Rabobank coöperatiefonds stond garant voor de aanleg van een spannende klimtoren. Het pannaveld en de complete sportzone zijn mogelijk gemaakt door het Schipholfonds.

Welkom

Geïnteresseerden zijn welkom van 9:45-10:30 uur op het adres Skagerrak 182-184 te Hoofddorp.