Nieuws

Save The Date: 5de Inspiratie Manifestatie Groene Kapstok

Gepubliceerd op 4 juli 2018

De Groene Kapstok is een programma voor en door scholen. Het stimuleert en helpt scholen (docenten, directies en bestuurders) telkens een stapje duurzamer te worden, met een uitstraling naar kinderen, ouders en omgeving.

Blokkeer 2 oktober 2018 van 16.00-19.00 uuralvast in je agenda voor de 5de Inspiratie Manifestatie!

 

Wat kun je tijdens deze middag verwachten? Interactieve workshops en informatie over het verduurzamen van je school en het lesprogramma. Deel ervaringen met directies, leerkrachten, en de ouderraden van andere scholen in Haarlemmermeer.

Duurzaamheid in het primair onderwijs gaat over verantwoordelijkheid nemen voor de toekomst van de kinderen: Over het meegeven van kennis over goede voeding en natuurlijk materiaalgebruik. Over het tegengaan van verspilling. Over groene omgeving en energiebesparing. Over het besef dat we onderdeel uitmaken van een grotere wereld en dat we daar invloed op hebben. De Groene Kapstok zet je aan het denken en helpt om duurzaamheid een plek te geven in de organisatie van de school en om doelen te stellen. Het levert leuke activiteiten met de kinderen op en helpt te besparen!