Nieuws

Slim geld inzamelen met ‘Geef Onderwijs’

Gepubliceerd op 21 augustus 2015

Via de website ‘Geef Onderwijs’ kan elke school eenvoudig via crowdfunding geld inzamelen voor projecten, zoals een moestuin, een verbouwing of duurzame lessen. De initiatiefnemers willen hiermee veranderingen in onderwijsland versnellen.

De website is eenvoudig te gebruiken. Er staan al allerlei projecten op, dus zorg als school dat je erbij bent. Je plaatst je project op de website en maakt vervolgens de actie bekend in de omgeving: bij ouders, bedrijven in de buurt, leveranciers en andere relaties. Het is ook mogelijk dat weldoeners die je nog niet kent je actie ondersteunen. Misschien willen veel meer personen en organisaties bijdragen dan je zou denken, als het hun maar gemakkelijk wordt gemaakt.

Tussenstand bekijken

Probeer het, en kom erachter. Voor leerlingen wordt het extra leuk om de actie te ondersteunen met eigen initiatieven. Op de website kunt je permanent de tussenstand bekijken: hoeveel procent van het geld binnen is.

Kijk op de website naar voorbeelden van anderen. Sommige projecten van meer dan € 1.000 zijn al voor 100% binnen. Meedoen is eenvoudig.