Nieuws

Stimuleringsprijzen uitgereikt door Wethouder Nederstigt

Gepubliceerd op 20 september 2018

Leerlingen Nick en Robin van IKC De Lente vertellen hun verhaal overtuigend: Als er in de school straks een watertappunt is, worden per dag tientallen plastic flesjes bespaard en gaan frisdranken in de ban. Voor dit initiatief ontvingen ze de stimuleringsprijs. Schooldirecteur Adriënne van Beinum is enorm blij met de cheque ter waarde €1.500,- die zij uit handen van Wethouder John Nederstigt ontvangt. De kinderen zijn inmiddels al voorzien van een drinkfles die dagelijks kan worden gebruikt zodra het watertappunt er is. Hierdoor gaan alle frisdranken en andere ongezonde drankjes in de ban.

Zes winnaars

We zijn voor de uitreiking op maandag 17 september te gast bij IKC De Lente, maar zij zijn niet de enigen die een cheque ontvangen. De andere Groene Kapstok-prijzen gingen naar IKC Wereldwijs voor een waterplaats op het groene schoolplein, PI-school De Ster voor de aanleg van een moestuin, OBS De Tovercirkel voor het plaatsen van schaduwrijke bomen op hun schoolplein, RK basisschool Bommelstein voor een waterpomp voor hun moestuin en OBS ´t Joppe, die led-verlichting aanleggen. Ook voor hen geldt: dit zijn allemaal waardevolle initiatieven die de scholen een stap duurzamer maken.

 

Jaarlijkse prijzen

Elk jaar worden de basisscholen benaderd met de vraag om een idee in te leveren. De voorwaarde is dat het bijdraagt aan een duurzame leeromgeving op het gebied van energieopwekking, energiebesparing, duurzame mobiliteit, waterkwaliteit, klimaatbestendigheid en/of hergebruik of waardebehoud van grondstoffen. Ingrid Sjerps, projectleider primair onderwijs bij NMCX: ”Het is goed om te zien hoe scholen enthousiast worden en geïnspireerd raken van de ideeën van de andere scholen om hun schoolomgeving te verduurzamen.”