Nieuws

Uitreiking Stimuleringsprijs 2016

Gepubliceerd op 14 maart 2017

Stimuleringsprijs voor negen scholen

Om duurzame investeringen op scholen te stimuleren reikt ‘De Groene Kapstok’ jaarlijks de Stimuleringsprijs uit. In 2016 konden basisscholen hun ideeën en projectplannen inleveren. De beste ideeën kregen 1500 euro uitgereikt. Een mooi bedrag om te bouwen aan een duurzame leeromgeving. De prijzen zijn uitgereikt op13 maart door John Nederstigt, wethouder duurzame economische ontwikkeling en energie.

Een duurzame toekomst

Elk jaar benadert de 'Groene Kapstok' alle basisscholen met de vraag om een idee in te leveren. De voorwaarde is dat het idee bijdraagt aan een duurzame leeromgeving op het gebied van energieopwekking, energiebesparing, duurzame mobiliteit, waterkwaliteit, klimaatbestendigheid en/of hergebruik of waarde behoud van grondstoffen. Door het goede voorbeeld te geven, stimuleren wij kinderen een duurzame toekomst op te bouwen. Een schoolomgeving waar kinderen leren en de wereld ontdekken, is hier natuurlijk de ideale plek voor.

9 scholen met 9 goede ideeën

school

Duurzaam Idee

St. Willibrordusschool

Ledverlichting

De Wilgen

Radiatorfolie

De Klimboom

Vierkante metertuinen,

Vesterhavet

Vergroening van het schoolplein

de Optimist

Fruitbomen

de Klippeholm

Plantenborders

Sterrenschool Bikube

Gewildgroeitegels

Montessori Floriande

Natuurkraan met kraanwater op het schoolplein

de Zwanebloem

Wormenhotel

           

Goede ideeën worden aangevuld met aansluitende lesprogramma’s

Er zijn dit jaar weer heel wat goede ideeën ingeleverd. In samenspraak met de betreffende scholen heeft NMCX  aangeboden om een aantal educatieve lessen of projecten aan de investeringen te verbinden. Zo wordt op de Wilgen een WATTstrijd georganiseerd. Dat is een energiebesparingswedstrijd waarbij leerlingen strijden om wie het meeste energie bespaart. Op deze manier wordt er een mooie koppeling gemaakt tussen de investering in radiatorfolie op school en de leerlingen thuis.