Nieuws

Vernieuwd lesmateriaal Week zonder Vlees

Gepubliceerd op 25 februari 2019 11 mrt 2019 t/m 17 mrt 2019

Van 11 tot en met 17 maart 2019 vindt de Nationale Week Zonder Vlees plaats. Als onderdeel van de campagne Week Zonder Vlees, is het voor docenten in het primair en voortgezet onderwijs mogelijk lesmaterialen van de website te downloaden. 

Doel van de vernieuwde lesmaterialen 

Via de vernieuwde lesmaterialen worden leerlingen uitgedaagd een eigen mening te vormen over de impact die vleesconsumptie heeft op ons klimaat. Educatieve ontwikkelteams primair- en voortgezet onderwijs van verschillende NME organisaties, waaronder NMCX, hebben het materiaal ontwikkeld. De leerlingen leren en onderzoeken hoe je, zonder vlees te eten, toch een gezonde en uitgebalanceerd voedingspatroon kunt samenstellen. Hiermee willen wij het sociaal maatschappelijk bewustzijn activeren.

Het doel van de campagne is om Nederland op een concrete manier bewust te maken van de positieve impact van minder vlees eten en te laten zien hoe gemakkelijk dit kan zijn. Meer informatie over de campagne is te vinden op weekzondervlees.nl.

Primair Onderwijs

Voor de les voor het primair onderwijszijn maken leerlingen in de bovenbouw kennis met de voor- en tegenargumenten om te kiezen voor een vegaburger versus een hamburger. Zij leren meningen hierin te onderscheiden van feiten en hierin zelf een keuze te maken op basis van argumenten die zij belangrijk vinden.  

Een week zonder Vlees – leerlingen een eigen visie laten vormen

Van 11-17 maart 2019 zal het niet-eten van vlees onderwerp van gesprek zijn in Nederland. Vind jij dit als docent een belangrijk onderwerp om in de klas te behandelen? Gebruik dan het door ons ontwikkelde lesmateriaal. 

Vanaf 1 maart 2019 is het lesmateriaal gratis te downloaden via de website van Week zonder Vlees