Gezond schoolplein op de Klippeholm

Bij RKBS Klippeholm in Bornholm wordt hard gewerkt aan het realiseren van een gezond en groen schoolplein. Met de verkoop van loten hebben de leerlingen daarvoor zelf € 5.500 euro opgehaald en de leerlingenzijn actief betrokken geweest bij de inspraak over het ontwerp.

 

“We hebben alles in 3D gemaakt. Je ziet een chillhoek, zandbak, klimmuur, kruipbuis en een spelletjesgedeelte. ”

— Gaby uit 7B

Beluister ook het interview met Gaby tijdens Duurzame Donderdag bij Meerradio via  Duurzame Donderdag Gezond Schoolplein

Om te bedenken hoe het gezonde schoolplein eruit gaat zien hebben alle groepen een maquette gemaakt. Groep 7B won de ontwerpwedstrijd en heeft samen met architect Sjouke Sieperda hun ideeën besproken. Tijdens de informatieavond op 8 januari 2015 konden de aanwezige ouders hun stem uitbrengen op de moodboards met ideeen van leerkrachten, leerlingen en een schetsontwerp van het nieuwe schoolplein.

Het schoolplein wordt vanaf juni 2015 aangepast naar een leerzaam, leuk, gezond en stoer plein voor alle 400 leerlingen maar ook voor kinderen uit de buurt. Een plein vol uitdagende speelmogelijkheden, waardoor kinderen zin krijgen om lekker veel te bewegen. Een plein, waar volop ruimte is voor groen en om te ontdekken. Ons motto is: "Van spelen kan je vies worden!". 

Om dat te kunnen bereiken is naast veel enthousiasme en ideeen natuurlijk veel geld nodig. Een deel daarvan heeft de school zelf gereserveerd, maar het grootste deel is bijeen gebracht via fondsenwerving. Het Schipholfonds maakt de sportzone en het pannaveld mogelijk, Gemeente Haarlemmermeer en het Rabobank coöperatiefonds leveren een substantiële bijdrage en meerdere sponsors waaronder Fluor B.V., Kinderopvang Smallsteps Otje en winkeliersvereniging Skagerhof hebben toegezegd dat zij gebruik willen maken van het "gouden" sponsorpakket. En dankzij de mooie prijzen, beschikbaar gesteld door zo'n 30 bedrijven, is € 5.500 euro opgehaald met de Nieuwjaarsloterij.

 

Directeur Paul Kupper vertelt: "Na de zomer zijn we met een enthousiast team dat naast mijzelf bestaat uit ouders Richard Lengers, Liesbeth Beersma, Ruud Janssen, Sjoerd Claassen, vakdocent bewegingsonderwijs Chantal Schuil en gepensioneerde leerkracht Elly Jutte gaan nadenken over een nieuw schoolplein. We zijn op bezoek gegaan bij de Zwanebloem in Zwaanshoek en zij hebben ons geleerd dat je vooral groot moet durven denken. Wat is je droombeeld en streef dat na. "Het is inmiddels mei 2015 en het gaat heel goed met de plannen voor het schoolplein. Het ontwerp is klaar en in juni wordt gestart met de aanleg van  "Ons Gezonde Schoolplein". Op de website van de Klippeholm is het ontwerp te zien. Bij de uitvoering bouwt Aannemersbedrijf Meerbouw Hoofddorp B.V. de toestellen en speelaanleidingen zelf aangezien deze en eigen ontwerp zijn en dit vele malen voordeliger is dan compleet aanschaffen.

 

Steun Ons Gezonde Schoolplein

Ons Gezonde Schoolplein kan nog steun gebruiken! Heeft u interesse in het sponsoren van dit initiatief neemt u dan contact op met Liesbeth Beersma (06-1295 64 25) of Richard Lengers (06-1308 3578).

 

Volg Ons Gezonde Schoolplein op twitter

"Ons Gezonde Schoolplein" heeft ook een twitteraccount. U kunt de laatste nieuwtjes volgen op @KlippeholmOGS

 

Contactgegevens

Paul Kupper

Directeur RK Basisschool Klippeholm

directie@klippeholm.nl

023-5611502

 

Projectteam Ons Gezonde Schoolplein

Liesbeth Beersma

Fondsenwerving en communicatie

onsgezondeschoolplein@klippeholm.nl

06-129 56 425

 

Aannemersbedrijf Meerbouw Hoofddorp

Ruud Janssen

Realisatie "Ons Gezonde Schoolplein"

info@aannemersbedrijf-meerbouw.nl

06-515 64 883

 

Design2Press

Sjoerd Claassen

Grafische vormgeving, webdesign en website (SEO) optimalisatie voor Google

design2press@quicknet.nl

06 - 2905 58 33

 

Sieperda Architectuur

Sjouke Sieperda

Gespecialiseerd in duurzame oplossingen voor bouwinitiatieven

info@sieperda-architectuur.nl

06-166 99 555

 

 

 

 

 

 

Op een gezond schoolplein mag een moestuin natuurlijk niet ontbreken. Via NMCX doet de Klippeholm mee aan Fleurs meter moestuin.


Deelnemende scholen

  • RKBS Klippeholm — Hoofddorp

Geïnteresseerd in de voortgang van dit project?