Oesterzwammen kweken op Olifantsgras

Op woensdag 11 november heeft NMCX een workshop voor docenten georganiseerd waarbij het kweekproces van paddenstoelen in hun relatie tot de circulaire economie uitgelegd werd door een paddenstoelendeskundige.

NMCX wil leerlingen van basisscholen bewust maken van het belang van een circulaire economie voor de toekomst van onze komende generaties. Het project van NMCX `Oesterzwammen kweken op olifantsgras` sluit aan bij deze doelstelling.

 

 

Olifantsgras is een gewas dat gekweekt wordt voor diverse doeleinden gebaseerd op een Biobased Economy.  Olifantsgras neemt veel CO2 op, het kan gebruikt worden als brandstof in de vorm van briketten of pellets, als veevoer, stalstrooisel maar ook kan er beton van gemaakt worden.

Schimmels zijn de grote opruimers in de natuur en kunnen voor heel veel verschillende doeleinden ingezet worden zoals afbreken van plastic. In de klas worden oesterzwammen gekweekt op dit olifantsgras gedurende een periode van enkele weken. Ook na deze periode kunnen de oesterzwammen doorgekweekt worden op bijvoorbeeld een composthoop of boomstammen.

 

Geïnteresseerd in de voortgang van dit project?