Schone lucht en twee grote groene wanden voor Montessorischool Floriande

Een plant is goed voor je. Heel veel planten zijn dus héél goed voor je en voor kinderen al helemaal. Planten zijn dol op vieze stofjes (ook wel bekend als fijnstof). Ze breken deze in sneltreinvaart af en geven gezonde stofjes terug. Planten maken de lucht minder droog, zodat kinderen met luchtwegproblemen makkelijker kunnen ademen, ruiken lekker en last but not least, planten maken je ook nog gelukkig.

“We hebben enkele partners bereid gevonden om een duitje in het zakje te doen tbv het welzijn van de Kinderen.”

— Gerrit Roesink, Roesink-Hydroculture

Montessorischool Floriande wil een hele grote groene wand. Midden in aula van de school. En ook nog een iets kleinere wand, vlak bij de ingang van de school. Omdat Floriande een montessorischool is, zijn bijna alle kinderen wel ergens op de dag iets zelfstandigs aan het doen in de aula en kunnen die wanden dus goed hun werk doen voor alle kinderen van alle klassen.

De Montessorischool lanceert een crowdfundingcampagne om donaties binnen te halen. Zo kan iedereen meehelpen om deze mooie grote wand voor alle 304 kinderen van de school mogelijk te maken. Het coöperatiefonds van Rabobank Regio Schiphol doet ook mee en doneert de eerste € 2.500,-. Maar dan is nog steeds een bedrag nodig van in totaal € 4.775,-. Daarvoor krijgt de school groene wanden, goed door de kinderen zelf te onderhouden, die geïnstalleerd worden door een duurzaam werkende leverancier.

Meedoen kan al vanaf 5 euro. Als het de school lukt om het totale bedrag op te halen, dan wordt een spetterend openingsfeest georganiseerd met een masterclass door Lodewijk Hoekstra en Nico Wissing van NL Greenlabel! 

Er wordt samengewerkt met Geef Onderwijs Via Geef Onderwijs kan iedereen online doneren aan onderwijsprojecten van Nederlandse scholen en geld inzamelen voor waardevolle onderwijsinitiatieven van scholen. Crowdfunding in het onderwijs kan bijna overal over gaan. Of het nu de financiering van de moestuin voor een vakoverstijgende leerlijn is, een compleet nieuw onderwijsconcept, muziekinstrumenten voor de middenbouw, een excursie naar het Rijksmuseum, het niet langer gesubsidieerde verkeersexamen of een aanvulling op de internationaliseringsactiviteiten, het kan!

Roessink Hydroculture wordt de leverancier van de Wall of Life en werkt daarvoor samen met NL-Greenlabel.

Er is een gratis lespakket van Air So Pure beschikbaar. Er is een werkblad voor de leraar  en een werkblad  voor de leerling.


Deelnemende scholen

  • Montessorischool Floriande — Hoofddorp

Geïnteresseerd in de voortgang van dit project?