wat kun je als school doen:

hoe geef je er les over:

  • Alle buitenlessen NMCX. Een handig overzicht van alle NMCX lessen die geheel of gedeeltelijk buiten of rondom school plaatshebben.
  • Hoe kan je het schoolplein gebruiken voor lessen die je nu binnen geeft? Lees het in ‘Educatieve waarde groen schoolplein‘. Een uitgave van IVN.
  • Lesgeven op het (groene) plein. Op de website ‘Ons Groene Schoolplein‘ is informatie te vinden over het beleven van het plein. (nb. registratie is vereist). De onderwerpen die daar aan de orde komen zijn: zorgen voor het plein, weer/klimaat/seizoen, leven op het plein, eetbaar schoolplein en water/bodem/lucht.
  • Tringa Paintings Shop heeft allerlei educatief materiaal beschikbaar, zoals: herkenningskaarten en doekaarten over o.a. bodemdieren, vogels, vlinders, bomen/bladeren/struiken, etc. Het is de moeite waard door de verschillende categorieën te bladeren, bv. schoolplein.
  • Boektip: ‘Alle kinderen naar buiten‘, over buitenactiviteiten, natuurweetjes, lestips, zoekkaarten en spannende opdrachten.

Meer educatie-inspiratie is ook te vinden onder de diverse onderwerpen: lesideeën over vogels zijn bijvoorbeeld te vinden onder Vogelhuisje/nestkastje en lesideeën over bijen onder Bijenhotel.

Snel resultaat

Vergroenen hoeft niet altijd duur te zijn. Maak handig gebruik van stekjesruilbeurzen en boomweggeefdagen. En maak gebruik van de reeds aanwezige kennis & kunde onder leraren en ouders.

IVN geeft ook tips hoe je een schoolplein snel groener kunt maken in de uitgave ‘Groen in een handomdraai.’ En Educatieve planten op het schoolplein.