Om de gevolgen van klimaatverandering te beperken werkt Nederland aan een energiesysteem dat in 2050 geen CO2 uitstoot. In Nederland zijn we ook volop bezig met het opwekken van groene energie. Maar waarom wekken we doen we dat eigenlijk?
Iedereen kent tegenwoordig het begrip plasticsoep, maar de realiteit is dat de akkers waarin onze gewassen groeien wel 4 tot 23 keer zwaarder vervuild zijn met microplastics dan de oceanen.
We beginnen het schooljaar opgeruimd! Met de belevingsworkshop Trash = Cash tackelen we met brugklassers de welbekende ‘snoeproutes’: van school naar de supermarkt.
Om bewustwording rondom de 17 werelddoelen te vergroten en de gemeente Haarlemmermeer deze doelen te helpen realiseren biedt NMCX Centrum…
Een spannende escape-room-spel waarin de leerlingen door het oplossen vanvoedsel gerelateerde vraagstukken codes zullen kraken om hun weg te vinden.
Een digitaal spel waarin de leerlingen passende oplossingen moeten zoeken om klimaatverandering beheersbaar te houden
In een lessenreeks á 2/3 uur met een digitale les/quizelementen en uitstapje leren de leerlingen over duurzame energie en het belang van lokale energie-leveranciers.
Een workshop waar leerlingen op zoek gaan naar grondstoffen verborgen in afgedankte elektronica.
Een workshop waar jongeren leren om afgedankt materiaal een nieuwe leven te geven.
Een bordspel, waarin de spelers samen keuzes maken over het aanpakken van lokale, maatschappelijke vraagstukken en dan op zo’n manier dat het ook bijdraagt aan de Werelddoelen van de Verenigde Naties (SDG’s).
Schrijf je in voor de NMCX nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in het basisonderwijs.